Zonnepanelen

 

Een van onze specialiteiten is het leveren en installeren van zonnepanelen. In deze groeiende branche onderscheiden wij ons door onze nette werkwijze en de scherpe offertes! Wij zijn een representatief en kundig team! Of het nu een mega project is van duizenden panelen of 3 panelen op uw dakkapel, wij leveren op maat en met evenveel zorg. 

Geen project is hetzelfde, wij kunnen u zodoende pas een scherpe aanbieding doen wanneer wij al uw wensen kennen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op (zie kopje 'contact')

 

Waarom zonnepanelen

 

Zonnepanelen zijn goed voor het milieu.  Een kleine stap naar een groenere duurzamere wereld. Daarbij is het ook nog goed voor uw portemonnee. Win-Win! Uiteraard gaan wij goed beveiligd (gezekerd en met goedgekeurde apparatuur) uw dak op en u weet zeker dat de panelen weersbestendig en correct worden geplaatst. Zonnepanelen hebben tegenwoordig een verwachte levensduur van ongeveer 30 jaar. Iedere maand profiteert u al van een lagere energierekening. Wat u exact terug gaat verdienen en welke garanties er op de panelen zijn, vind u terug in onze offertes!

 

Wist u dat een woning gemiddeld met maar liefst 5000 euro in waarde stijgt wanneer er zonnepanelen zijn geplaatst? Ook het energielabel (het label dat een woning krijgt om aan te geven hoe energiezuinig een huis is) krijgt een upgrade in positieve zin na het plaatsen van panelen. Dus of u nu in een nieuwbouw huis zit of juist in een heel oud huis, voordeel haalt u altijd uit zonnepanelen!

 

Subsidies zijn niet meer van toepassing heden ten dagen, desalniettemin krijgt u wel een eenmalige BTW teruggave over de investering op de zonnepanelen. Dit kan zeer gunstig voor u uitpakken. Vraag ons naar de mogelijkheden en wij zullen u hierin desgewenst adviseren.

 

Hoe werkt een afspraak bij De Gebroeders Baard?

 

1. U neemt via de mail of via de telefoon contact met ons op.

2. Wij maken na bespreken van details een offerte op en stellen in overleg met u een plan op.

3. Wij komen langs om het dak te bekijken en de plaats van de omvormer te bepalen, wellicht kunnen we diezelfde dag al panelen plaatsen, dit gaat uiteraard in overleg.

4. We plaatsen de panelen en omvormer en stellen de installatie in werking.

5. Wij installeren een gratis app op uw smartphone of tablet, waarmee u kunt aflezen wat uw panelen opbrengen.

6. Wij ruimen keurig op, beantwoorden eventuele vragen en geven u de instructies en garanties betreffende de zonnepanelen.

7. U ontvangt van ons een factuur welke binnen 14 dagen na plaatsing betaald dient te worden. 

 

Hoe werken zonnepanelen?

 

Het blijft wonderlijk dat een zonnepaneel energie kan opwekken.. Eigenlijk is dat geen wonder maar een mooi stukje techniek: Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen. Deze cellen bevatten silicium kristallen die het zonlicht middels een scheikundig proces met electroden omzetten in stroom. Als je de door het licht opgewekte stroom in huis wilt gaan gebruiken, moet die stroom eerst door een omvormer. Hier wordt de zonne-energie (gelijkstroom) omgezet in bruikbare stroom (wisselstroom). Zo wek je dus helemaal zelf, je eigen stroom op! 

 

Het is belangrijk dat de panelen op de juiste manier op het dak worden gelegd, in de juiste hoek. Wanneer zonnepanelen door een vakkundig team worden geïnstalleerd zijn deze absoluut veilig (brandgevaar schuilt in geïntegreerde panelen van lage kwaliteit en het ondeskundig installeren).